BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

16.9.09

Jig

Ini adalah sebahagian koleksi jig simpanan aku.
Jig yg berwarna cerah kehijauan merupakan yg paling byk
mendapat sambaran terutama ikan ebek & GT.
Kepelbagaian penggunaan jig dan teknik jigging itu sendiri sebenarnye
byk membantu jigger2 mendaratkan ikan.

15.9.09

KMN Team

1
Nama: Mat Yie
Specialist : udang galoh,jigging & bottom fishing
2

Nama: Hizam P Ramlee
Specialist : Pancingan Kolam & Bottom fishing,Nyotong
3
Nama:Pok Wel
Specialist:Serba boleh(otai)
4

Nama:Rohang Botok
Specialist:udang,bottom & mabuk laut

5
Nama: Rosik Madong
Specialist:Jigging,bottom,udang
6

Nama: Pak Karim
Specialist:ni kira otai jugak..orang lama
7
Nama:Nazree Keptem
Specialist:Apolo,Bottom,pink color
8
Nama:Mat Keri
Specialist:Bottom,jigging,fly
9
Nama:Sang Blendir
Specialist:Casting,Jigging

14.9.09

Saltwater Fishing2

Jigging

KMN fisher merupakan team yg pertama mempelopori teknik jigging di Kemaman.
Kebiasaannye kami mengunakan jig bersize 60g,80g & 100g shj.Kedalaman air mencecah 30 meter dan jarak utk ke lokasi jigging l/kurang 10-15 batu nautika.Byk spot2 yg berpotensi utk teknik jigging spt kawasan berkarang,unjam dan juga tukun2 buatan manusia spt tukun konkrit dan jugan tukun tayar.
Spesis : Ebek,Gerong Belang,GT & Tenggiri.
Rod :PE 1-3/2-4 sudah memadai utk Perairan Kmn.
Kekili : Model 3000 hingga 5000
Line : 30lbs - 40lbs
Shot Leader : 40lbs or 50lbs
Ini merupakan sebahagian hasil dr teknik jigging.layan pic/video dulu.....












video
video

video

10.9.09

Saltwater fishing1

Lokasi : Pelabuhan Kemaman
Teknik: Bottom Fishing/light action
Umpan:Udang Hidup
Specis:Siakap Merah,Ebek,GT,Kerapu & Gerong Belang dan mcm2 lg
Pelabuhan Kmn merupakan spot mancing yg paling aku suka.Dekat ngan pengkalan,ikan pun byk,cuma ada satu masalah!!ia merupakan kawasan larangan memancing.pandai2 lah nak hidup hehe










video






9.9.09

Kedai Pancing

Step Fishing
Alamat:Hadapan masjid Sultan Ahmad,Chukai
Ini antara kedai paling best bg aku nk beli brg2 mancing kat Kmn.
Alamat:K-279 jln kg Tengah,Chukai,Kmn.
Tel:09-8593562,Hp:017-9315720
Lain2 kedai pacing area Kmn akan di edit dr semasa ke semasa

Freshwater fishing trip 1

Lokasi: Sungai Air Putih,Kmn
Komplok:Aku,Sang,Pok Wel & Jo(guide)
Umpan: Sawit Peram
Perjalanan mengambil masa l/kurang 2 jam dgn menaiki 4x4.
Melalui jalan balak yg begitu mencabar utk sampai lokasi adalah satu
titik mula dlm xpdc kali ini.Sungguh pun begitu wonderpet punya
pasal akhirnye kami sampai juga.Trip ini sebenarnye adalah utk
membuat tinjauan terhadap beberapa spot yg telah lama ditinggalkan
lubuk batu putih,lubuk jering dan mcm2 lg.Ikuti hasil tangkapan
selama 3 jam memancing.
Hasil: 3 Ekor tengas skala 1 kg
1 ekor Kelah 0.8 kg






Tide table 2009


Ini Tide table utk Sept-Dec 2009 khas di perairan Kemaman.Rajin2la jenguk sebelum g mancing.Table ni akan diupload setahun sekali,jd utk
tahun depan punya akan diupload maybe awal tahun.
lagi cepat aku dpt table tu lagi cepatler aku upload.
Klik gambar utk resolution yg jelas.